Середа, 17 червня 2020 09:52

СЕРЦЕ ІСУСА, З ПОВНОТИ ЯКОГО ВСІ МИ ОТРИМАЛИ

Святий Йоан Євангеліст, улюблений учень, якому пощастило спочивати на Серці Ісуса, отримав одкровення нескінченних багатств, захованих у цій божественній святині. Протягом усього свого життя св. Йоан з вдячністю думав про свого улюбленого Спасителя і проголошував, що «Ісус сповнений благодаті та правди» і що ми отримали все від повноти Його Серця.

Літанія до Пресвятого Серця Ісуса поділена на дві частини. Перша частина включає заклики, що нагадують, про Боже Серце гідне найвищої честі та любові. Тут сказано, ким є Ісус стосовно Пресвятої Трійці. Друга частина, яку ми розпочинаємо зараз, буде нагадувати нам, чим є Пресвяте Серце для нас, людей.

Воно є добротою і чудовим прикладом для наслідування. Роздуми над закликами першої частини літанії мали стимулювати нас любити, вподобати і присвятити себе Божому Серцю. У другій частині ми спробуємо з вдячністю вітати і адорувати Пресвяте Серце Ісуса як океан, повний чеснот і благодатей, з якого ми все отримали.

Наш Божественний Спаситель, об'являючись святій Маргариті Марії Алякок, сказав, що в Його Серці є безмежні скарби любові, благодаті, милосердя та спасіння; що Він прагне розлити ці скарби і збагатити нашу бідність, щоб кожен, хто хоче любити і поклонятися Йому, міг брати з цього джерела.

Іншим разом Ісус показав св. Маргариті своє Серце, як небесну скарбницю. Він сказав, що дорогоцінне золото скарбниці було даровано, щоб сплатити наш борг. Ісус хотів людям оголосити таємницю цього багатства. Свята Маргарита запевняла Христа, що Його Серце було для неї єдиним скарбом. "У мене, - сказала вона, - немає нічого, крім Серця мого Господа Ісуса. Він часто говорив мені: "Яке б добро було б без мене? Ти без мене була би дуже бідною".

Ми отримали все із щедрості Божого Серця. Як сонце є джерелом світла і посилає свої промені по всій землі, так і Пресвяте Серце Ісуса є невичерпним джерелом благодаті, з якого ми всі черпаємо.

Після гріха Адама людям не було надано жодної благодаті, крім майбутніх заслуг Христа. Ніхто не був спасений і не було нікому прощено будь-якого гріха, як тільки завдяки заслугам Христової Муки. Жодна молитва не була вислухана і не буде почута в майбутньому, як тільки завдяки благодаті Божого Серця.

Подумаймо над великими надприродними благами, якими ми користуємося в Церкві: ми зобов'язані Христовим таїнствам. Подумаймо про надані нам матеріальні блага. Все, що радує нас на землі, кожен промінь сонця, їжа, повітря, вода, квіти, птахи, все, що робить наш будній день щасливішим, все це подарунок від Ісуса. Також щастя, яке ми отримаємо на небі, буде дано нам лише завдяки заслугам Христа. Тож як же ж ми повинні бути вдячні своєму Спасителю! Як ми повинні намагатися життям, повним любові та відданості відплатити Ісусу за добро, яке ми отримуємо від Нього

Ісус є головою Містичного Тіла, Святої Церкви. Ми, як члени Церкви хоча б частково в житті, сповненому любові та жертовності ми повинні прагнути союзу з Ним. Чим повніше єднання з Ним, тим більше благодаті ми отримаємо, тим більше, хто ближче до джерела отримує більше. Ми повинні жити, працювати і страждати з Ісусом, і коли наші дні закінчаться - ми також повинні померти в Ньому. Усі наші думки, бажання та почуття повинні бути скерованими до Нього. Він - початок і кінець усього.

о. Віктор Ковальський

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."
Від Матея 7:21
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці