Вівторок, 07 квітня 2020 17:50

Як Родина Кольпінга допомагає потребуючим під час карантину

У нинішній ситуації, коли багато католиків не можуть прийти до храму, взяти участь у Святій Месі, поспілкуватися з друзями зі спільноти, - Бог є з нами, своїми дітьми; наші пастирі з нами; Церква не зачинилася, а тимчасово перейшла в інший режим.

Протягом карантину ми розповідатимемо вам, як живуть наші парафіяльні спільноти в у мовах надзвичайної ситуації.

Так Товариство блаженного Адольфа Кольпінга (Родина Кольпінга) до карантину утримувало благодійну кухню для літніх людей. Близько 30 старших людей раз на тиждень зустрічалися за смачним обідом і приємним спілкуванням. Зараз можливості збиратися в приміщенні немає. Кольпінговці, відповідаючи на виклики часу, підійшли до такої ситуації креативно - на гроші, що йшли на благодійну кухню, вони закупили продуктові набори і 3 квітня разом зі священиками та сестрами-черницями розподілили і доставили 35 одиноким, старшим і хворим людям передвеликодні пакунки із продуктами харчування.

Голова товариства, п. Людвіг Маркуляк подякував на сторінці Родини Кольпінга кольпінговцям Ларисі Маркуляк, Любові Вахтель та Наташі Зазулінській, о.Анатолію, о.Віктору та сестрам за організацію допомоги і молитву, а також німецьким партнерам за фінансову підтримку.

"Ця невеличка, але сердечна допомога принесла людям багато приємних вражень. Сьогодні така підтримка, зокрема моральна, особливо потрібна потребуючим. А нам, усім людям, триматися тільки разом, підтримувати один одного та просити Всевишнього Господа Бога спасти людство нашої Землі", - підсумував п. Людвіг.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Пильнуйте й моліться, щоб не впасти в спокусу, бадьорий бо дух, але немічне тіло!"
Від Марка 14:38
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці