Неділя, 25 грудня 2016 22:43

Урочиста «Пастирка» в нашій парафії

Кожного року, коли наступає надвечір'я Різдва Христового християнські родини збираються навколо святкового стола, для того щоб в сімейному колі розпочати святкування величної події – народження Ісуса Христа. Згодом усі гуртом вирушають до храму, де беруть участь в Урочистій Літургії, яка дає змогу духовно перенестись в той час, коли ангели сповістили вбогим пастирям радісну звістку: «Сьогодні в місті Давидовім народився вам Спаситель»(Лк 2, 11).

На цей раз цю святкову подію ми відзначали разом з єпископом Мар'яном Бучеком, який прибув на Буковину зі Львова. Він залюбки погодився очолити святкову Літургію. Перш ніж розпочалася урочиста Євхаристія дітки з нашої парафії зробили театральний вступ до Різдвяної Літургії. Цей надзвичайно зворушливий виступ дав змогу зрозуміти, що дитяча простота найкраще відображає ту атмосферу в якій народився Ісус.

Під час проповіді єпископ Мар'ян зазначив, що Різдво Христове це надзвичайно важливе християнське свято, яке має велике значення для всього світу. Адже Христос народився більш як 2000 років тому для того, щоб принести землі мир, який є можливим лише в тому суспільстві, де панує закон любові. Тому за його словами наше суспільство в умовах військового протистояння, яке панує на сході України особливо потребує молитви до новонародженого дитятка Ісус. Лише Бог може повернути нашому народові мир. Також владика торкнувся проблеми абортів і побоювання створення багатодітних сімей. Він підкреслив, що Різдво це свято життя, яке має спонукати молоді сім'ї до відкритості на природній дар від Бога, яким є натуральна плідність. Лише сім'ї багаті дітьми можуть дати надію на краще майбутнє для нашої держави, а християнське виховання буде міцним фундаментом для процвітання усієї країни.

На завершення літургії владика разом зі священиками вийшов до людей для того щоб особисто кожному скласти побажання і поділитись білим оплатком, який в християнській традиції є символом єднання і любові.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."
Від Матея 7:21
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці