Середа, 26 жовтня 2016 20:45

Молитва перед образом Милосердного Ісуса

Майже рік часу у Львівській Архідієцезії триває перегринація образу Милосердного Ісуса. Нещодавно,22 жовтня цей образ відвідав і нашу парафію. Оскільки наша спільнота була першою в чернівецькому деканаті, яка удостоїлась прийняти візерунок Ісуса, то привітати образ прибули також й інші священики з буковинських парафій.

Варто зазначити, що весь час цей образ супроводжують отці францисканці, які не лише оберігають його від різних пошкоджень, але й являються своєрідними «апостолами» Божого Милосердя. На цей раз до нас завітав о. Мар'ян Мельничук, який виголосив до нас декілька проповідей. Серед численних, життєвих прикладів, наведених під час проповідування слова Божого, особливо запам'яталися слова, які стосуються людської вбогості. Отець наголосив, що найбільш вбогим є не той, хто страждає від злиднів матеріальних, але людина далека від Бога, яка вважає, що не потребує Божого Милосердя.

Нашій парафії пощастило, адже образ Милосердного Ісуса, винятково перебував в храмі майже три дні. Тож кожен із прихожан, міг молитись перед образом не лише під час запланованих богослужінь, але й знайти моменттиші, щоб представити Ісусові свої особисті наміри. До спільної молитви долучилися також парафіяльні спільноти: члени Живого Розарія, «Родини Кольпінга», Товариства Польської Культури, Руху Назаретських Родин а також молодь.

На завершення перегринації до нашої парафії прибув о. Славомір Зелінський, який під час кінцевої проповіді дав шанувальникам Божого Милосердя декілька практичних порад. Отож він зазначив, що милосердя реалізується в повсякденному житті у потрійний спосіб: молитва,дія і слово. Кожен хто бажає жити Божим Милосердям повинен молитись, особливо за неприятелів, повинен діяти, тобто робити конкретні вчинки по відношенню до потребуючих і звичайно вживати слів сповнених любові. Ми вдячні Богу за цей час благодаті і отцям францисканцям за те, що надали можливість поглибити віру в Боже Милосердя.

о. Андрій Безкоровайний

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Свого тягара поклади ти на Господа, і тебе Він підтримає, Він ніколи не дасть захитатися праведному!"
Псалом 55:23
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці