Понеділок, 25 липня 2016 09:54

День молоді в Радомі

Поїздка в Радом була логічним продовженням нашого святкування СДМ в Радомській дієцезії. Своє ознайомлення з містом ми розпочали із катедри – серця дієцезії. Перебуваючи у цьому величному храмі ми помолилася за місцевого єпископа, який нещодавно відійшов у вічність. Згодом на нас чекав сюрприз – напрочуд цікава екскурсія старим містом. Унікальність цієї екскурсії полягає в тому, що в різних куточках міста на нас чекали дивовижні історичні персонажі, які з перших вуст розповіли про події давнини. Відтак на площі Ринок ми зустріли «середньовічних» леді та юнаків з якими можна було станцювати старовинний французький танець «менует», Вони розповіли нам про першу конституцію Польщі, на якій кожен міг поставити свій власний підпис і печать. Згодом ми зустріли середньовічних лицарів, які продемонстрували нам мистецтво битви на мечах і дозволили приміряти свій одяг. А також зустріли короля Казимира Ягелончика у супроводі польської шляхти, які розповіли нам про традиції і звичаї польського народу. Після цієї розповіді ми завітали на справжнє польське весілля, яке збагатили співом українських весільних пісень та запальними хороводами.

Наступним пунктом нашої програми були відвідини музею під відкритим небом. Там знаходиться ансамбль різноманітних старовинних об'єктів, які передають атмосферу польського села. Це місце нам сподобалося тим, що кожен з нас міг досхочу скуштувати різноманітних, запашних смаколиків. Тут зібрались представники різних куточків радомської землі і кожен з них радо пригощав гостей своїми регіональними стравами. Окрім цього ми могли досхочу поспілкуватися з учасниками СДМ, що прибули з інших країн. Як виявилося поспілкуватися з нами забажали також журналісти, отож деякі з нас могли розповісти про свої враження представникам медійного світу.

Завершальною частиною цього надзвичайного свята був концерт прослави, який організатори влаштували в центральній частині міста. Атмосфера була фантастична. Безліч запальних танців, професійний, якісний звук і надзвичайно харизматичні виконавці. Все це було на славу Бога. Йому ми дякували за все підчас адорації Пресвятих Дарів, яка була фінальним акордом цього неймовірно активного дня.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва!"
Якова 2:26
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці