Середа, 23 квітня 2014 10:52

Єпископ Леон Малий очолив Святе Пасхальне Тридення у Чернівцях

Святе Пасхальне Тридення у парафії Воздвиження Всечесного Хреста у Чернівцях очолив єпископ Леон Малий. «У ювілейному році 200-річчя з дня освячення костелу, целебрація святого часу Трідуум з єпископом була для парафії особливою подією. Найстарші парафіяни не пам'ятають, щоб коли-небудь в Пасхальне Тридення був в Чернівцях єпископ», - зазначив настоятель парафії отець канонік Марек Дроздзік.

Під час Меси Господньої Вечері у Великий Четвер владика Леон помічник Львівської Архідієцезії обмив ноги дітям, котрі в цьому році готуються до Першого Причастя.

Літургія Слова, адорація Святого Хреста, Святе Причастя і процесія до Господнього Гробу очолювані єпископом Леоном у Велику п'ятницю були зосереджені на таємниці страждання та хреста Господнього. Під час адорації Пресвятих Дарів у Темниці та Господньому Гробі єпископ служив Таїнство Примирення у конфесіоналі.

У Велику Суботу в часі пасхальної Вігілії єпископ Малий здійснив обряд благословення вогню на парафіяльному подвір'ї, а під час обряду освячення води покропив усіх присутніх у костелі на знак відновлення обітниць таїнства хрещення.

У великодню неділю, о дев'ятій годині ранку тричі довкола костелу пройшла резурекційна процесія, яку з Пресвятими Дарами очолив єпископ Леон Малий. Після урочистої святої Меси єпископ привітав усіх присутніх та побажав веселих великодніх свят.

о. Андрій Пеканець

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений."
До Римлян 10:11
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці