Субота, 31 серпня 2013 22:48

Молодь з Чернівців побувала у Польщі

З 19 липня по 1 серпня Польське Товариство ім. Адама Міцкевича у Чернівцях та Римсько-католицька парафія Святого Хреста у Чернівцях організували мовно-краєзнавчий табір для 40 дітей і вихователів з Чернівців.

Учасники у віці 8 - 18 років відвідали цікаві місця у Польщі: Варшаву, Непокалянув, Ченстохову, Краків, Вєлічку, Вадовіце, Живєц, Бренну, Чєшин, Бєльско-Бялу. Були і інші атракціони – музей науки Коперніка у Варшаві, соляні копальні у Вєлічці, поїздка на катері по живєцкому озері, мотузяний парк, катання на санках, аквапарк у Віслі – це лише деякі з них. Цікаві екскурсії, конкурси та зустрічі з колегами викликали багато радості та емоцій. Під час табору були також курси польської мови: кожен день близько години ми вчилися орфографії, граматики та практичних занять з польської мови.

Не забракло моментів для душі: ми відвідали і молилися перед образом Матері Божої Ченстоховської – Чорної Мадонни; відвідали санктуарій Божого Милосердя в Лаґєвніках та Кальварію Зебжидовську. Дуже гостинно прийняли нас у Польщі, особливо у місцевостях Живєц, Бєльско-Бяла і Бренна. Ми хотіли б подякувати керівникові польського відділення «WspólnotaPolska» у м.Бєльско-Бяла, пану Войцеху Дембовському за матеріальну допомогу та організаційну підтримку. Це був ще один рік нашої хорошої співпраці. Спасибі органам місцевого самоврядування та представникам м. Бєльско-Бяла та м. Живєц за допомогу в організації нашої поїздки. Дякуємо всім нашим друзям та людям, яких ми зустріли. І до зустрічі у наступному році.

Підготував кс. Марек Дроздзік

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Свого тягара поклади ти на Господа, і тебе Він підтримає, Він ніколи не дасть захитатися праведному!"
Псалом 55:23
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці