Версія для друку
Вівторок, 21 квітня 2020 23:02

Бог завжди милосердний, а ми — знаряддя Його милосердя

У ІІ Великодню неділю ми відзначили Свято Божого Милосердя. Але Бог милосердний не лише один день на рік, Він милосердний завжди . А ми - знаряддя Його милосердя.

Так ГО Родина Кольпінга Чернівці 15 квітня 2020 року отримала гуманітарну допомогу для чернівецьких лікарень від своїх багаторічних партнерів з Німеччини.

"Сьогодні один з найкращих днів для нас усіх. Наші медичні апарати ШВЛ, сучасні ліжка з електроприводом, матраци та інше обладнання вже запрацювало і приносить користь хворим і потребуючим людям!" — написав голова чернівецької Родини Кольпінга Людвіг Маркуляк на сторінці у Фейсбуці.

Міська клінічна лікарня №1, де лікуються хворі на COVID-19, отримала від Родини Кольпінга апарати ШВЛ, вони вже в дії. Рік тому кольпінговці передали цій лікарні три таких апарати, завдяки чому пацієнти, хворі на коронавірус, могли отримати необхіднуу допомогу ще на початку карантину в Чернівцях. Комплект моніторів пацієнта, ліжка з електроприводом, матраци, шафа-стерилізатор, апарати для неінвазивної вентиляції легень, інвалідні коляски тощо підсилять матеріальну базу цієї медичної установи.

Також допомогу отримали Міський пологовий будинок №2, Кіцманський ЦПМСД та КНП Кіцманська ЦРЛ, ОКА Чернівецька обласна лікарня. Чернівецький геріатричний пансіонат отримав допомогу для своїх підопічних у вигляді одежі, памперсів, милиць, матраців, інвалідних колясок, ролаторів, туалетних крісел тощо. Інші організації отримуватимуть допомогу в призначені дні.

"Хочу щиро подякувати Богу за все що сьогодні зроблено в гарній, дружній атмосфері", — сказав п. Людвіг Маркуляк. Здійснити цю акцію милосердя чернівецькі кольпінговці змогли завдяки своїм багаторічним партнерам із Німеччини: Маріо Плеєр і Еді які привезли цю допомогу за власні кошти; постійним партнерам ГО Родина Кольпінга Чернівці, які організовують допомогу в Німеччині, — Бернду Кінду, Міхаелю Кінду, Рут і Петер Гартманам, Ахіму та Гізелі Альт та багатьом іншим людям.

Пан Людвіг також подякував губернатору п. Сергію Осадчуку за підтримку та всім службовцям виконавчої влади, Товариству Червного Хреста , м. Чернівці за сприяння та поради щодо розподілу допомоги та членам ГО Родина Кольпінга. Адже головне що ця потрібна справа приносить велику допомогу потребуючим.