Субота, 20 червня 2020 17:08

СЕРЦЕ ІСУСА, ЩЕДРЕ ДЛЯ ВСІХ, ЯКІ ДО ТЕБЕ ВЗИВАЮТЬ

Цей заклик зміцнює наше переконання, що ми знайдемо всі добра в Серці Ісуса. У цьому світі багато хто хотів би бути щедрим, але йому немає чого дарувати, бо він бідний. Інші, багаті можуть бути щедрими, але вони ні з ким не діляться, бо вони скупі. У Серці Ісуса ми бачимо і поклоняємось повноті невичерпних благ і водночас безмежної щедрості.

Хто такий багатий, як Ісус! Все матеріальне багатство - Його власність. Однак Він знехтував ним і в своєму земному житті хотів бути бідним настільки, що протягом останніх трьох років на землі Він жив із милостині. Ісус, Син Божий Творець, отримував хліб від створінь.

Нашому Спасителю нікуди було покласти голову, щоб відпочивати вночі. Він, мабуть, ніколи за життя не торкався грошей. Посилаючи своїх учнів проповідувати Євангеліє, Він також не давав їм гаманця, крім того: попередив їх не брати запасні сандалі чи одяг.

Ісус дарував людям інші, більш благородні багатства - надприродні благодаті. Христос також хоче давати нам ці благодаті, коли ми звернемось до Нього. Мандруючи палестинською землею, Ісус здійснив кілька чудес, коли навіть Його про це не просили. Однак Він, як правило, очікує того, що ми будемо просити про благодать, і тоді Він виявляється щедрим. Отже, молитва є необхідною умовою здобуття всіх Божих благодатей. Це золотий ключ, який відкриває скарбницю Божого Серця. Не використовувати цей ключ було б великою помилкою.

Однак ми повинні усвідомити, що ефективність наших молитов випливає із заслуг Ісуса. Він молиться за нас і з нами. Ісус каже нам багато молитися, тому що хоче щедро давати нам свої благодаті. Проте нам слід подбати про якість молитви, щоб ми були на молитві зосереджені. Важко назвати молитвою слова промовлені бездумно і недбало. Ми повинні пам'ятати, до кого ми молимося: перед нескінченною величністю Бога, понад якої немає нічого більш гідного чи священного. Усні молитви потрібні тому, що вся людина, а отже, душа і тіло, повинні поклонятися Богові. Однак недобре обтяжувати себе занадто великою кількістю усних молитов, крім тих, що вважаються обов'язковими в житті християн. Перш за все, Ісус хоче почути голос нашого серця. Нам було б дуже бажано щодня присвячувати себе розумовій молитві (десяток і більше хвилин). На початку ви можете скористатися книгою: «Про наслідування Ісуса Христа», св. Томи Кемпійського. Неможливо практикувати всі види побожності. Виберіть те, що вам найбільше підходить. Перше місце слід приділити Тому, Хто загинув на хресті за нас. Він заслуговує на всю нашу велику любов. Після Нього ми можемо мати інших посередників: Божу Матір, наших покровителів та опікунів.

о. Віктор Ковальський

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений."
До Римлян 10:11
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці