Понеділок, 08 червня 2020 10:01

СЕРЦЕ ІСУСА, ПАЛАЮЧЕ ВОГНИЩЕ ЛЮБОВІ

Не існує життя без тепла і світла. Якби Бог не запалив для нас сонце, уся наша планета була б темною і холодною пустелею. У своєму теплому світінні розвивається життя, ростуть рослини. Небо, вода, - все воно повне маленьких і великих істот. Ми, люди, яким Бог подарував цю прекрасну блакитну планету як дім, теж цим користаємось. Нам потрібно тепло і світло настільки, що, на відміну від рослин і тварин, ми відкрили великий скарб - вогонь. Сьогодні його трохи замінили електрикою, але все-таки світло вогню нам дуже приємне. Воно дає почуття безпеки, захист від нічного холоду та небезпек. Хоча полум'я небезпечне і горить, ніщо не може його замінити. Люди завжди збиралися біля вогню, навіть загублений і переляканий Апостол Петро, після арешту Господа Ісуса, йде до вогню, де гріються слуги первосвященика. Багаття колись було серцем кожної людської оселі, саме тому люди говорять про домашнє вогнище. Це місце, де збираються сім'ї, де люди, які люблять одне одного можуть бути разом.

Коли Бог хотів покликати Мойсея до великої місії вивести ізраїльтян з Єгипту, він з'явився йому в полум'ї. У розповіді про палаючий кущ ми бачимо різницю між Божим вогнем та нашим на землі. Мойсей був заінтригований тим, що кущ горить і не згоряє. Це суперечить законам фізики, нашому людському досвіду. Але таким є Бог - Він не втомлюється, не старіє, любов його ніколи не згасне, не затоплять її навіть усі води річок і океанів. Ось чому в єврейському храмі за старозавітних часів священики постійно охороняли вічно палаючий вогонь у святилищі. Це був знак Божої сили та захисту над Ізраїлем. Більше того, Божественний вогонь не хоче знищити людину, а осяяти і очистити її. Звідси стовп вогню, що вів євреїв у пустелі, щоб вони могли увійти в Обітовану Землю з чистими серцями, сповненими віри.

Полум'я Віфлеємської зірки віщувало народження Христа. Сам Він сказав, що прийшов розпалити вогонь на землі. Можливо, Його слухачі в той час думали про пожежу, але Христос думав про таємницю любові. Тепер це вже не палаючий кущ, а серце людини має горіти Божим вогнем. Першим було серце Ісуса разом із серцем Марії. Христос майже згорів в тому вогні, мов ягнята, яких приносили в жертву Богові на вівтарях. Вівтар Христа - хрест. Все Його тіло і свята душа горять любов'ю Предвічного Отця; вони горять любов'ю до всіх людей. Це полум'я хоче зігріти особливо загублених грішників. Його Серце – палаюче вогнище любові. Сьогодні ми можемо відчути цей вогонь всередині себе, якщо віримо, що Господь Ісус справді є з нами у Святій Гостії. Адорація Ісуса в Пресвятих Дарах полягає саме в тому, щоб зігріти себе Ним, дивлячись на цей мирний, духовний вогонь Серця Ісуса. Він віддаляє темряву сумнівів, духовні небезпеки та спокуси, спалює в нас брак зосередження на молитві та очищає нас від злих думок - саме зараз, коли ми стаємо на коліна перед Ним, присутнім у Пресвятому Таїнстві.

Серце Ісуса, палаюче вогнище любові, також хоче зігріти наші сім'ї. Його сіяння і тепла вистачає всім. Якщо будемо збиратись разом з Ним, то повільно, але постійно полум'я Святого Духа буде очищувати наші душі. Господь Ісус хоче, щоб наші оселі були сповнені взаємної, дуже конкретної любові. Йдеться про доброзичливість до ближніх, повагу, слова, сповнені ніжності. Перед обличчям байдужого і часто непривітного світу християнський дім повинен бути оазисом любові та добра. Ось чого хоче Ісус для нас. Коли після воскресіння Він запалив багаття біля озера для своїх учнів, так Він хоче запалити багаття любові та молитви у кожній християнській родині.

о.Віктор Ковальський

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."
Від Матея 7:21
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці