Неділя, 07 червня 2020 09:52

СЕРЦЕ ІСУСА, ДОМЕ БОЖИЙ І БРАМО НЕБА

У цьому заклику Церква використала слова патріарха Якова, який сказав їх після побачення таємничої драбини. Згадаймо цю історію.

Яків, син Ісаака, рятуючись від гніву брата свого Ісава, зупинився в містечку Луз, щоб переночувати. Тієї ночі йому приснився дивний сон: "... він побачив сходи, що спиралися об землю, а вершком сягали неба, і ангелів Божих, які ступали по них вгору і сходили наниз. А над ними стояв Господь і мовив: «Я – Господь, Бог Авраама, твого батька, і Бог Ісаака. Землю, на якій ти лежиш, Я дам тобі й твоєму потомству. (...) Усі народи землі будуть благословенні через тебе і твоє потомство. Оце Я з тобою, і берегтиму тебе скрізь, куди підеш, і поверну тебе назад у цю землю, бо не покину тебе, поки не виконаю того, що Я тобі сказав».

Коли ж Яків прокинувся зі сну свого, то промовив: «Насправді Господь є на цьому місці, а я не знав». [...]"Це ніщо інше, як дім Божий, і це ворота небесні!» Рано-вранці встав Яків, узяв камінь, що його був поклав собі під голову, і поставив його як стовпа і вилив олію на його верх. І назвав він те місце – Бетел, це дім Божий і ворота на небо!) (Бут 28, 12-19).

Бог потішив Якова цим видінням і дав йому надію. Сходи були символом Божого провидіння. Бог стояв на їх вершині, а це означає, що Бог - це початок і кінець усього. Ангели - слуги Божого провидіння. Вони приносять наші молитви до Бога і приносять від Нього благодать. Видіння було обітницею Божої опіки для Якова, а для світу - передвіщенням месіанського спасіння.

Серце Ісуса - це справжній дім Божий на землі. Це місце святої Божої присутності, яка благословляє, втішає і спасає. У Святому Серці Ісуса здійснюються обітниці, які Бог дав Якову та патріархам. Усі народи землі по-справжньому благословенні в Пресвятому Серці Ісуса, в Ньому Божа доброта і любов до нас.

Коли ми перебуваємо перед дарохранительницею, нам не треба тремтіти від страху, як Яків, але нам слід відродити свою любов і довіру, щоб почуватися в цьому місці добре і безпечно.

Пресвяте Серце Ісуса - це ворота небес. Це міст поміж землею і небом. Ми маємо через нього піти на небо, тобто зробити все з любові і з добрим наміром. Значення людського вчинку визначається наміром. Непомітний добрий вчинок, зроблений з добрим наміром заради Бога, може бути дуже багатим в заслуги. «Якщо хто напоїть одного з цих малих чашею холодної води тільки тому, що він є учнем, воістину кажу вам: не втратить своєї нагороди». (Мт 10, 42). Однак великі діла, які зроблені героїчними зусиллями, але лише для власної приємності або для задоволення власних амбіцій, не мають значення для Бога. Бог винагороджує лише те, що робиться для Нього та для свого ближнього, так само як працедавець платить лише за те, що робиться відповідно до його побажань.

Збудимо в собі намір, що ми завжди будемо робити всю свою працю лише заради Божої благодаті, любові до людей і Божого Серця. Давайте щодня поновлювати цей намір під час ранкової молитви.

о.Віктор Ковальський

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл мертва!"
Якова 2:26
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці