Четвер, 04 червня 2020 09:39

СЕРЦЕ ІСУСА, БЕЗМЕЖНОЇ ВЕЛИЧІ

Нам не доведеться йти до королівського двору, щоб зрозуміти, що таке величність. Схід сонця, панорама високих гір чи сила моря - перед такими речами людина відчуває себе маленькою. Навіть звичайні дерева в лісі величні, з їх мільйонним листям, гілками, що звисають високо над людськими головами. На нічному небі світяться зірки. Кожен, хто коли-небудь пролітав літаком, безперечно пам'ятаєте перший момент з пташиного польоту, коли можна побачити простори землі та малість людей. Бо щось величним для нас, є більше за нас, але не тільки. Бо величність походить не тільки від величі, але й від краси.

Краса природи, навіть квіти в домашніх садах або хмари, що піднімаються над нашим містом, доступні кожному; це вчить нас ще однієї величі, невидимої. Бо все творіння проголошує славу Божу! "Творець благословен навіки". Сліпоту до Божої величності, промені якої пронизують нас красою та пишністю світу, святий. Павло в Посланні до римлян навіть називає дурістю. Люди, які через красу світу не пізнали Бога, глухі до труб Божої слави, якими лунає кожен схід сонця. Вони не розуміють про Кого співає все творіння.

Цікаво, що Бог, щоб відновити наш зір, обрав шлях на перший погляд, не дуже величний. Адже Господь Ісус не був велетнем - Він не трусив основами землі, не викликав страшних штормів, не літав, Його не носили ангели. Він говорив з нами як звичайна людина, і Його чудеса дуже смиренні. Справжня велич завжди покірна - лише великі люди можуть бути покірними. Св. Ігнатій описує у своїх Духовних вправах, як Бог і диявол призивають людей під два знамена. Сатана описується як сидячий на троні диму і вогню, на високому місці. Ісус Христос, наш добрий Господь і Спаситель, на рівнині між своїми людьми, простий, смиренний, але і прекрасний. Людина повинна вибрати одне із знамен. Зло рекомендується людині як сильне і вражаюче, але його сила насправді схожа на дим, і його поява викликає огиду. У Книзі Одкровення написано, що Господь Ісус ударом своїх вуст знищить твори демонів - стільки знадобиться, щоб розвіяти ілюзії, що диявол править на землі. Не можна прикидатися величністю - тільки той може, хто її має, хто справжній і прекрасний. Це Господь Ісус.

У Пресвятому Таїнстві Його Божественна Величність закрита, щоб ми могли звільна пізнавати, що любов є найкрасивішою, а смирення - найбільш захоплюючим. Ми мусимо цього навчитися самі і подавати приклад своїм близьким, подружжю та дітям. Господь Ісус хоче, щоб ми бачили Його величність у всій природі, у кожній добрій справі, здійсненій для Нього, нарешті - в Пресвятому Таїнстві, де прихована Його нескінченна Величність. Господи Ісусе, дозволь мені завжди любити те, що є чудовим і прекрасним.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний."
Від Матея 10:38
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці