Вівторок, 05 травня 2020 09:57

Єпископ Едвард Кава до нових дияконів: «Церква потребує не лідерів, а пастирів»

Третього травня, у Неділю Доброго Пастиря, четверо семінаристів 5 курсу Вищої Духовної Семінарії св. Йосифа у Львові-Брюховичах, отримали з рук єпископа-помічника Львівської архідієцезії Едварда Кави дияконські свячення. Дияконат — це останній етап у формації на шляху до священства.

Свячення включають кандидатів до ієрархії Церкви і до священства самого Ісуса Христа. Прийнявши ступінь диякона, семінаристи Віктор Циганюк із Чернівців, Казимир Ваврич із Нижніх Петрівців та львів'яни Назар Зузак й Антон Лабай присягнули вірність, шану та послух Святішому Отцю та своєму єпископу-ординарію. Силою свячень диякони стають духовними особами, призначеними до служіння Церкві та вірянам, уділяючи Таїнство Хрещення, роздаючи Святе Причастя, асистуючи при Таїнстві Подружжя, відправляючи молебні та похорони, проголошуючи Слово Боже, навчаючи катехизму дітей та молодь.

У проповіді єпископ звернувся до кандидатів із такими словами:

— Бог сьогодні повністю змінює ваше життя. Сьогодні ви пов'язуєте себе з Христом і Його Церквою через обітницю, яку складаєте на руки єпископа. І ця обітниця дає вам дуже великі можливості. Нам часто здається, що якщо ми складаємо якусь обітницю, то себе обмежуємо в свободі, жертвуємо чимось. Але людина, яка приносить обітницю Богові, навпаки багато отримує. Вона віддає себе в руки Творця, Того, Хто її створив, Того, Хто її обрав, подарував покликання і до сьогоднішнього дня приготував, і весь цей час обдаровує вас тими дарами, які вам потрібні. Якщо говорити словами сьогоднішнього Євангелія, ви перестаєте бути вівцями і стаєте пастирями. Цей ступінь дає вам можливість вже відчути цю відповідальність, починаючи від найпростіших речей. Щодня ви будете похилятися над Словом Божим, молячись Літургію Годин – вже тепер не тому, що такий порядок в семінарії чи тому, що так звикли, а тому, що ви так присягнули Богові, бо це вже частина вашого життя і спосіб розпізнавати волю Бога щодо того, як маєте чинити, що маєте робити.

А на завершення додав:

— Сьогодні Церква потребує не лідерів, а пастирів, які будуть готові віддати своє життя за свою паству. Тому просіть сьогодні, у цій Євхаристії, яка служиться за вас і підчас якої ви отримаєте цей великий дар, щоб ви були такими пастирями, які не будуть думати про себе, свою вигоду, мрії та амбіції, але будуть насамперед думати про Бога і цього Бога будуть проголошуватим, до кого будуть послані.

Після завершення Святої Меси дияконам вручили документ, що засвідчує їхню офіційну приналежність до духовенства Римо-Католицької Церкви та Львівської архідієцезії зокрема, а також пам'ятні подарунки. Диякони подякували єпископу, батькам, настоятелям, вихователям та усім, хто супроводжував та підтримував їх на шляху семінарійної формації.

Віта Якубовська
Джерело: CREDO: https://credo.pro/2020/05/263661

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне."
Від Йоана 3:16
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці