Вівторок, 05 травня 2020 09:42

Бог сьогодні міняє ваше життя… Перестаєте бути вівцями і стаєте пастирями: єп. Е. Кава рукоположив чотирьох дияконів у Львівській семінарії

Сьогодні, 3 травня, єпископ-помічник Львівської Архідієцезії Едвард Кава OFMConv очолив урочисту Святу Месу у Львівській семінарії святого Йосифа, під час якої були рукоположені в диякони Римо-Католицької Церкви семінаристи 5 курсу нашої Архідієцезії: Віктор Циганюк з Чернівець, Казимир Ваврич з Нижніх Петрівець на Буковині, Назар Зузка та Антон Лабай з Львівської катедри.

Літургію також співслужили: єпископ Мар'ян Бучек, ректор семінарії о. Петро Бжеський, префект о. Петро Дохтич, духовний отець Віталій Буковський, директор о. Микола Біскуп, настоятель катедри о. Ян Нікєль та інші священики гості та вихователі.

У своїй гомілії єпископ Едвард, наголосив на важливості проповідування Слова Божого і Доброї Новини, що є відповіддю на всі печалі і турботи, які бачимо сьогодні на обличчях простих людей в Україні. Покликаючись на слова Євангелія звернув увагу на те, що покликання є не стільки людською справою скільки справою Бога: «То Бог вибирає і посилає людей для звіщання Євангелія». Звертаючись до кандидатів у диякони єпископ сказав: «Бог сьогодні міняє ваше життя... Перестаєте бути вівцями і стаєте пастирями. Це дає вам можливість цілковито зв'язатися з Христом і Його Церквою через обітницю, яку складаєте. І ця обітниця не обмежує вас, але дає вам дуже великі можливості, бо віддаєтесь повністю в руки свого Творця». Також проповідник побажав нововосвяченим дияконам, щоб були не лише добрими фахівцями, але й справді мали духа служіння Ісуса Христа.

Після проповіді кандидати до свячень дияконату присягнули єпископу, що збережуть целібат, послух та що будуть молитися Літургію Годин. Після цього лежачи хрестом на підлозі та просячи заступництва святих вся присутня Церква молилася про потрібні благодаті для майбутніх слуг вівтаря. Після Літанії до Всіх Святих наступило покладення рук та консекраційна молитва. Потім нові диякони одягнули дияконські літургійні шати, а єпископ вручив їм книгу Євангелії.

На завершення Єпископ подякував вихователям, батькам та вірним за свідчення їхньої віри, та попросив їх молитися за нових дияконів, котрі за покликанням хочуть в майбутньому стати священиками. Також диякон Назар подякував усім присутнім, особливо батькам, рідним, єпископу, семінарійним вихователям, священикам та всім присутнім, які цього дня приїхали розділити радість.

Автор : Олександр Кусий

Джерело : Львівська Архідієцезія Римсько-Католицької Церкви в Україні

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."
Від Матея 7:21
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці