Середа, 24 травня 2017 18:27

Мощі бл. Марти Вєцької у Чернівцях

«Відвага милосердя» – під таким гаслом на протязі останніх, двох років проводиться всеукраїнське паломництво мощей блаженної Марти Вєцької. Нещодавно 23-24 травня мощі побували також і в Чернівецькій Базиліці Воздвиження Всечесного Хреста. Супроводжували останки блаженної отець Сергій Павліш і сестра Ксеня Корніцель, які належать до згромаджень заснованих святим Вікентієм де Полем. Сестра Марта не є чужою для жителів Буковини, адже останні роки свого життя вона провела у Снятині, який розташований на відстані 40 км від міста Чернівці. Буковинці полюбляють кожного року приїжджати до місця її служіння, де сьогодні знаходиться могила милосердної монахині.

Під час святої Меси о. Сергій розповідаючи про тернистий шлях блаженної Марти, звернув увагу на її добре серце, яке було сповнене любов'ю не лише до людей знедолених і хворих, але й також і до тих, хто зводив на неї наклепи, розповсюджуючи ганебні плітки. Під час проповіді місіонер підкреслив, що Марта Вєцька є живим прикладом Божої любові, якою Господь Бог прагне огорнути усіх людей, незважаючи на їхній суспільний статус і національну ідентичність. Після Євхаристії усі присутні мали змогу наблизитись до мощей блаженної і вшанувати її останки. Згодом відбулось молитовне чування, під час якого парафіяльні спільноти роздумували над чеснотами сестри Марти і прославляли Бога за дар її життя християнськими піснями.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Пильнуйте й моліться, щоб не впасти в спокусу, бадьорий бо дух, але немічне тіло!"
Від Марка 14:38
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці