Середа, 03 серпня 2016 21:15

СДМ у Кракові

Наш приїзд у місто Краків був не менш приємним аніж перебування в Радомській дієцезії. Від самого початку було зрозуміло що на нас тут чекають. Привітна посмішка місцевого настоятеля, злагоджена координація дій прихожан-волонтерів, ну і звичайно черговий гостинний прийом самих краківчан. На цей раз нам знову пощастило досвідчити неймовірної доброзичливості яка панує в тутешніх сім'ях.

Серед найбільш знакових подій під час СДМ в Кракові було відкриття, поєднане зі святою Месою яку очолив господар цього масштабного заходу кардинал Станіслав Дзівіш. Під час своєї проповіді він зазначив, що тільки «Ісус Христос — здатний заспокоїти найглибші прагнення людського серця. То Він нас сюди привів. Він присутній посеред нас. Він супроводжує нас, як і учнів, що йшли до Емауса».

На наступний день ми мали змогу зустрітись з архієпископом Мечиславом Мокшицьким, який запросив усю молодь римо-католицької Церкви в Україні на молитовну зустріч. Архієпископ Мечислав підкреслив, що радіє зустрічі, що відбувається у Кракові. У цьому місці жили двоє святих, які є посланцями Божого милосердя святі Йоан Павло ІІ та сестра Фаустина Ковальська.

Велике враження справила також на усіх Хресна Дорога яку молодь співпереживала разом із папою Франциском. Роздуми Хресної Дороги читали молоді учасники СДМ, а відповідну молитву до кожного стояння — представники церковних ініціатив, які відповідають на ті чи інші потреби суспільства. Святіший Отець разом із ведучими молебню сидів у головному вівтарі, а групи молоді несли хрест, передаючи його від стояння до стояння.

Але чи не найбільш зворушливою подією було суботнє чування молоді з папою в CampusMisericordiae. Під час цього чування святіший отець продемонстрував свою духовну підтримку і солідарність з молодими людьми з усього світу, особливо з тими які походять з країн де сьогодніпанує насильство. Декілька із них публічно розповіли про поневіряння своїх народів. Особливо зворушливою була розповідь юної сирійки Ранд Мітрі, дівчини яка походить з міста Алеппо, де на сьогоднішній день розвиваються найбільш драматичні події в світі. Вона розповіла про особисту життєву трагедію, пов'язану із втратою близьких людей та друзів, пов'язану із втратою власного дому та затишку. Незважаючи на ці жахливі обставини сирійка визнала на весь світ, що не перестає вірити в Бога й надалі довіряє Йому усе своє життя.Варто зауважити, що це чування тривало цілу ніч під відкритим небом. Тож очікуючи на прихід світанку ми мали унікальну можливість спілкуватися із молодими людьми з усіх континентів світу. Це було прекрасно!

Традиційним завершенням Світових Днів Молоді була спільна свята Меса яку очолив папа Франциск. На полі Табору Милосердя папа підсумував цю масштабну подію такими словами: «Цими днями ми пережили красу всезагального братства у Христі, який є центром і надією нашого життя. Ми чули Його голос, голос Доброго Пастиря, який живе посеред нас. Він говорив до серця кожного з вас: відновив вас своєю любов'ю, дозволив вам відчути світло Його прощення, міць Його благодаті. Дозволив вам пізнати дійсність молитви». Під час святої Меси святіший отець оголосив також місце наступної зустрічі, яка відбудеться в Панамі у 2019 році. Отримавши пастирське благословення кожен з нас наповнився великим ентузіазмом і євангельським запалом, отож чекаємо на плоди паломництва віри...

о. Андрій Безкоровайний

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Найперше майте щиру любов один до одного, бо любов покриває багато гріхів!"
1 Петра 4:8
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці