Четвер, 21 липня 2016 09:18

Шлях на Світові Дні Молоді

Нарешті цей час настав! Ми вирушили на Світові Дні Молоді, до яких послідовно готувалися майже рік часу. Варто зазначити що для нашої групи цей шлях був досить приємним і багатим на різноманітні емоції. Нічний переїзд до кордону пов'язаний із передчуттям чогось нового і незнаного. Досить швидкий перетин (2 год.) міжнародної границі і зупинка у вічно молодому місті Любліні.

В «польському Оксфорді» ми провели більшу половину дня. Чимчикували чарівними вулицями старого міста. Завітали до будинку Фундації Йоана Павла ІІ, де мали змогу відслужити святу Месу. Прогулялися алеями старовинного парку «Ogród Saski» а також відвідали найвідоміший в цьому місті Люблінський Католицький Університет. У ньому знаходиться музей присвячений особі Йоана Павла ІІ, де привітлива екскурсовод розповіла нам про декілька цікавих фактів з життя професора Войтили.

Не менш захопливим був для нас візит в Люблінський Кафедральний Собор у якому ми зустріли літнього священика, котрий завів нас в неймовірно цікаву акустичну залу, де ми могли в протилежних кутках приміщення перешіптуватись і дивуватись великій майстерності тогочасний архітекторів.

Дуже емоційними були також відвідини «Майданку» - музею створеного на базі колишнього німецького концентраційного табору. Історики твердять що крізь це «пекло на землі» пройшло понад 100 тисяч людей, більшість із них не покинули цього місця живими. Проходячи повз катівні і місця праці численних в'язнів ми роздумували над драматичними подіями історії які торкнулись також багатьох представників українського народу. Виявляється що серед в'язнів,помер о. Омелян Ковч, народжений у карпатському селі Космач, священик, котрого папа Йоан Павло ІІ зачислив до сонму блаженних у 2001 році.

Неперевершеним був наш приїзд у місцевість Солєц над Віслою, що знаходиться 70 км від Любліна. Місцеві жителі привітали нас просто феєрично зі справжнім регіональним колоритом і співами. А поліцейський патруль який супроводжував нас від самого кордону цієї громади, справляв враження, що приїхала до наших господарів місця вельми поважна делегація. Привітність і неймовірна щирість місцевих жителів відразу допомогла зрозуміти, що тут витає дух справжнього християнства яке проявляється нічим іншим, як тільки вчинками доброзичливості і милосердя.

о. Андрій Безкоровайний

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне."
Від Йоана 3:16
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці