Вівторок, 17 травня 2016 22:16

Паломництво до святих місць Тернопільщини

На дворі вирував місяць травень. Травень – найгарніший весняний місяць. Всі дерева і трави нарядилися в смарагдове вбрання. Повітря було наповнене неймовірним ароматом різних квітів. З далеких країв повернулися до нас птахи і весь простір заполонила неймовірна симфонія їхнього співу. На блакитному небі мов кораблі пропливали немов кораблі білі, пухнасті хмари і яскраво світило сонце.

В такий погожий, сонячний ранок 12 травня – переддень Матері Божої Фатімської, ми з о. Мареком вирушили в паломництво. З радістю у серці, з сонячним настроєм ми від'їхали від нашого костелу. Розпочалось паломництво із молитовного благословення о. Марека. Згодом була розарієва молитва з розважаннями і співом пісень. Кожна частина розарію мала свій конкретний намір: за людей, котрі захищають Україну від війни, котрі знаходяться в зоні АТО, за родини, за дітей, за людей похилого віку, за хворих, за священиків і монахинь... Також була відспівана «коронка до Божого Милосердя». З Божою допомогою швидко промайнув шлях нашого паломництва.

Ми приїхали до міста Теребовлі. Теребовля це місто на галицькому Поділлі, яке в давнину було столицею Теребовлянського князівства. Ми зупинилися біля костелу св. Петра і Павла, де на нас уже чекав місцевий настоятель о. Анатолій. Він запросив нас до костелу, в якому ми почули дуже цікаву розповідь про історію храму та міста Теребовлі. Згодом розпочалась свята Меса за участю обох священиків і всіх прочан. З радістю в душі і з Богом у серці ми вирушили до Марійного духовного центру, який знаходиться в селі Зарваниця. Зарваницький духовний центр – одна з найбільших подільських святинь.

В цьому місці ми мали смачний обід, після якого вирушили на цікаву екскурсію по території духовного центру. Екскурсію для нас провів молодий студент-семінарист Тернопільської Семінарії – Тарас. Дуже було приємно послухати розповідь цього молодого юнака про це святе місце а також побувати в Соборі Зарваницької Матері Божої, пройти Хресною Дорогою, відвідати дерев'яну церкву отців Студитів, бути біля гробу Господнього а також помолитись біля гроту Пресвятої Діви Марії, де ми відспівали Літанію Лоретанську.

Згодом ми мали вільний час для себе, який кожен з нас використав з користю для себе. Ми мали змогу придбати сувеніри на згадку і набрати цілющої води зі святого джерела. І так непомітно час нашого паломництва збіг до кінця. Цей день був для всіх паломників незабутній. Організував цей день для нас о. Марек, за що кожен з нас йому дуже вдячний. Радості, яку ми отримали цього дня, не було межі.

Любов Мацкуляк-Франчевська

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне."
Від Йоана 3:16
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці