Неділя, 08 травня 2016 21:45

Наша молодь в Кам′янці-Подільському

Весна це дивовижна пора, яка дуже часто кличе людину у мандри. Отож наша молодь а також о. Андрій і с. Неля вирішили за покликом душі вирушити у подорож до Кам′янця-Подільського. Згадана поїздка відбулась 6-7 травня. В цю пору року столиця Поділля є по-особливому привабливою. Варто зазначити, що метою цієї поїздки була не лише екскурсія але перш за все духовний день зосередження, який відбувся за участі як чернівецької молоді, так і молоді що належить до різних парафій Кам′янця-Подільського.

Одразу ж після нашого приїзду на Поділля в п'ятницю ввечері відбулась перша інтеграційна зустріч, поєднана з веселим вечором, насиченим цікавими забавами. Згодом усі бажаючі взяли участь в адорації Пресвятих Дарів, під час якої була можливість приступити до таїнства покаяння. Увесь наступний день був присвячений темі «відповідальність у повсякденному житті». Під час праці в групах ми намагалися зрозуміти що означає слово «відповідальність» і які характеристичні риси має людина відповідальна. А також кожна із груп продемонструвала плакат із основними принципами відповідальності в трьох життєвих середовищах: в сім′ї, в парафії і в державі. Згодом сестра Неля розповіла про те як розуміла відповідальність свята УршуляЛєдуховська.

Отож під час конференції с. Неля зазначила що одним з найбільш відповідальних завдань для святої Уршулі було релігійне виховання молоді. Вона не одноразово зверталась до матерів: «В руках Ісуса, під оком Ісуса, з Ісусом в серці, твоя дитина виросте на доброго християнина, і не буде для тебе приводом сліз, турбот, переживань». А також свята вміла цікаво передавати знання і розпалювала в серцях молоді прагнення до науки. Показувала власним прикладом любов до праці. Створювала умови до фізичного розвитку.Цю неймовірну харизму молодіжного виховання сестри «уршулянки» успішно реалізують і до сьогодні.

Найважливішою миттю дня зосередження була Євхаристія, під час якої ми усвідомили що до Бога Отця ми завжди повинні звертатись у своїх молитвах через посередництво Ісуса Христа. Важливим аспектом справжньої християнської молитви є погодження своїх прохань з Ісусом, яке є пов'язане із розумінням волі Божої в житті людини. Завершальним акордом нашого перебування на Поділлі була прогулянка древніми вулицями славетного міста під час якої нас супроводжувала молодь з тутешніх парафій. На шляху до Чернівців ми не могли не відвідати містечко Хотин, де знаходиться славетна фортеця. Її велич та неприступність справили на нас неймовірне враження. Загалом приємних вражень було дуже багато, тому нам так не хотілось повертатись до дому. Ця маленька подорож залишила в наших серцях почуття вдячності особливо сестрам «уршулянкам» за теплу і доброзичливу атмосферу, яку вони створили для нас у своєму домі.

о. Андрій Безкоровайний

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний."
Від Матея 10:38
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці