Неділя, 27 грудня 2015 21:46

Колядування в Чернівцях

Різдвяні свята це не лише час дозвілля, яке проводимо зі своїми родинами під час грандіозного застілля. Але це також час прослави Бога за те, що забажав прийти на землю й оселився між людьми. Цікавим є той факт, що Боже пришестя на землю відбулося в сім′ї. Тому ця істина надихнула прихожан з парафії Воздвиження Всечесного Хреста в Чернівцях на досить відважний вчинок – прославлення новонародженого Дитяти вулицями міста. Цю місію здійснили члени «Руху Назаретських Родин».

Зазвичай прославляємо Господа в різдвяний період колядками. Отож прихожани нашої парафії вирішили також прославити Бога колядуванням, при чому підготувалися до цієї події досить креативно, перевтілившись в біблійних персонажів. В наслідок цього 26 грудня чернівчани на вулицях свого міста могли зустріти Марію з дитятком Ісус, св. Йосифа, трьох Царів, небесних Ангелів та пастушків, які своєю появою дивували містян а також пригадували про народження Ісуса Христа.

Під час різдвяних мандрів, наші колядники разом зі священиками відвідували різні домівки, співали колядки, молились в намірах господарів осель, а також в театралізованій формі виражали побажання. Кожен хто відкрив двері своєї домівки перед колядниками, мав змогу почути побажання не лише українською мовою, але й польською та румунською. І в колядників і в добрих людей що їх приймали вдома, залишилось безліч фантастичних й незабутніх вражень. Однак найбільшою радістю для всіх учасників різдвяної мандрівки, була можливість прославити Господа, котрий прийшов на землю й приніс нам спасіння.

о. Андрій Безкоровайний

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний."
Від Матея 10:38
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці