Вівторок, 08 квітня 2014 10:58

Хресна дорога та установлення хреста в Чернівцях

За традицію, яка склалася в нашому місті, незадовго до кінця посту проводиться Хресна Дорога вулицями міста, де духовенство та вірні різних конфесій разом молилися, щоб дати свідоцтво своєї віри. Цього року ця традиційна хода відбулась у неділю 6 квітня.

Хресна хода вулицями міста була трохи іншою ніж завжди. Усі вірні зібрались на Центральній площі, Чернівецькому Майдані, щоб молитись за державу та героїв, які полягли виборюючи краще життя для України та для всіх її жителів. Доля нашої держави це і є своєрідна дорога на Голгофу, дорога страждань, дорога смерті та воскресіння, після якої настає очищення, визволення від ярма гріха та переступів.

Місце проведення Хресної Дороги було обрано не випадково, саме на цьому місці у 1827 році, був встановлений пам'ятник Хрест Пієта, але в 1924 році румунська влада замінила його на скульптурну композицію «Возз'єднання», пізніше у 1951 році тут було поставлено пам'ятник Леніну. З 1991 року це місце пустує, на ньому планується відродити колишній пам'ятник Пієту на честь героїв Небесної сотні.

Спілкуючись з людьми, які прийшли на Хресну Дорогу багато говорили, що така ідея спорудження пам'ятника є правильною та доцільною, тому що потрібно завжди пам'ятати про своїх героїв. Також, вони сказали, щоХресна Дорога має бути тут, на Чернівецькому Майдані.

На кожній, з 14 стацій Хресної Дороги вірні, які брали участь у подіях на Майдані читали розважання, а священики проголошували коротку проповідь, навчаючи через Слово людей. Варто сказати, що незважаючи на холодну погоду і вітер всі стояли до кінця, молитва зігрівала людей.

Під міською Ратушею відслуживши стації Хресної Дороги було встановлено хрест, де в подальшому буде встановлено пам'ятник Пієти, тим же відновлять історичну справедливість. На закінчення Хресної Дороги відбувся акт присвячення України Пресвятій Діві Марії. Ми ввіряємо наше місто, нас самих опіці Матері Божої та благаємо про її заступництво.

Ольга Биндю

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Каже бо Писання: Кожен, хто вірує в Нього, не буде засоромлений."
До Римлян 10:11
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці