Вівторок, 11 березня 2014 12:29

VIII Чемпіонат Європи з міні-футболу серед священиків відбувся у Білорусі

Там 24-28 лютого пройшов Восьмий Чемпіонат Європи з міні-футболу серед священиків.

Майже 170 католицьких священиків із 13 країн приїхали в Білорусь, до м. Ліда, на спортивні змагання. Участь у чемпіонаті взяли команди священослужителів з Австрії, Білорусі, Боснії і Герцеговини, Угорщини, Казахстану, Польщі, Португалії, Румунії, Словаччини, Словенії, України, Хорватії та Чорногорії.

До складу збірної України ввійшли священики з Львівської архідієцезії, Києво-Житомирської, Одесько-Сімферопольської, Кам'янець-Подільської та Луцької дієцезій. Серед духівників Львівської архідієцезії були о. Віктор Ковальський та о. Андрій Пеканець.Молоді священики зібралися самоорганізовано та вирушили до Білорусі разом із тренером Валентином Весельським. Чемпіонат, що відзеркалює духовну інтеграцію священиків і віруючих різних країн, 24 лютого розпочався, звичайно ж, з урочистої святої Меси в костелі в м. Ліда, яку очолив митрополит ТадеушКондрусевич. А впродовж всього чемпіонату спортсмени відчували гостиинність мешканців білоруського краю.

Апостольський нунцій в Білорусі архиєпископ КлаудіоГуджеротті процитував священикам слова Святішого Отця Франциска, які Понтифік адресував у м. Ліда, учасникам VIII Чемпіонату Європи з міні-футболу серед священиків: "Папа сприймає з великою радістю цю подію серед пресвітерів різних країн, які об'єднані насамперед благодаттю віри та служінням Церкві, а в ці дні - і спортивними цілями. Даний захід підкреслює цінність тіла, створеного Богом, і змагання як зусилля для досягнення певної мети із самовідданістю і жертовністю. Це є прекрасною можливістю показувати радість життя, яка вирізняє християн, а отже, священиків.

Відбіркові ігри чемпіонату в групах пройшли 25 лютого. Українські спортсмени в групі "C" перемогли збірну Казахстану з рахунком 5:0 та підкорили збірну Угорщини з рахунком 2:0. Поразка зі словаками дала в підсумку друге місце в групі. В боротьбі за вихід до півфіналу українці зіграли матч з господарями. Збірна Білорусі забила гол з рикошету. В результаті національна збірна не змогла відігратися і програла з рахунком 1:0. У фінальних іграх, які відбулись 27 лютого українські спортсмени у сутанах боролись за 7-е місце в чемпіонаті з нашими південними сусідами - священнослужителями з Румунії. Після бойової нічиї (1:1) відбулася серія пенальті, в якій відзначився український воротар о. Василь Плахотка: він не пропустив жодного голу. Таким чином Україна перемогла Румунію ( 3:1) і зайняла на чемпіонаті сьоме місце. Переможцями вже вкотре стали поляки, які у фінальному матчі виграли у хорватів із результатом 2:1. Протягом турніру хороші результати показала команда з Португалії, яка перемогла білорусів у боротьбі за третє місце.

Варто зауважити, що команда священиків-футболістів з України вже брала участь у чемпіонатах Європи з міні-футболу. У 2013 році він проходив у Словенії, і Україна тоді посіла лише дванадцяте місце із тринадцяти можливих. Капітан української команди о. Вячеслав Гриневич вбачає цьогорічний успіх у тому, що вдалося зібрати молодих священиків, які займаються спортом нарівні з душпастирською працею. І тому команда досягла кращого результату, ніж минулого року. Власне, завдяки тренеру були отримані непогані результати, оскільки він зміг оцінити спроможність кожного зі священиків-спортсменів, поставивши кожного на відповідній позиції і дав професійні настанови. І капітан, і всі учасники чемпіонату зауважили, що потрібно присвятити більше часу на спільні тренування. Необхідно також залучати нових священиків, щоб створити кращу, сильнішу та більшу команду – аби були гравці для заміни під час гри.

Довідка: Вперше Чемпіонат Європи з міні-футболу серед священиків відбувся Австрії у 2005-му році з ініціативи Католицької Церкви. Згодом священики-любителі даного виду спорту об'єдналися в різних країнах і створили оргкомітет. Цікавим є той факт, що цього року до складу команд Угорщини та Білорусі входили також єпископи.

о.Андрій Пеканець

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."
Від Матея 7:21
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці