Версія для друку
Понеділок, 22 липня 2013 09:10

Паломництво в Більшівці та Францисканська Зустріч Молоді

«Віриш? Ти не сам» під таким девізом з 9-13 липня парафіяни нашого костелу разом з кс. Андрієм, с. Анною та паломниками інших парафій вирушили у піше Паломництво Миру та Єдності до санктуарію Матері Божої у Більшівцях,(Івано-Франківська обл.) А розпочалося наше паломництво від гробубл. Марти В'єцкої у Снятині.

В паломництві взяли участь священики, монахи, монахині і миряни з різних сторін України та з-за кордону, кожний йшов до Божої Матері зі своїми проханнями. Переважна більшість паломників - молодь та діти. Частину шляху разом з нами пройшов Львівський Архієпископ Мечислав Мокшицький. Кожний наш день розпочинався і завершувався молитвою, а також щоденна участь у Євхаристії. Окрім молитви ми мали змогу послухати конференції священиків про шість істин віри, які проголошувалися нам в дорозі, та ще раз заглибитись у їх глибину. Під час подорожі нас приймали прості люди, чиї серця та домівки були відкриті та привітні. В один із вечорів, для тих хто йшов вперше, - відбулося урочисте посвячення в паломники, кожний «новачок» мав скласти 10 обіцянок паломника. Незмінним атрибутом кожного прочанина був, звісно, паломницький пісенник, який допомагав нам якнайкраще прославляти Бога та легше подолати втому, забути про свої мозолі.

Останнього дня до Більшівців нас "благословив дощ". Разом з дощем, втомою, мозолями, з посмішкою на устах, радістю в серці, співаючи веселих пісень ми дійшли до храму, де нас чекала сама Матінка Божа. Ці враження не можливо описати, їх треба тільки пережити!!!

Всіх паломників привітав на урочистій святій Месі Архієпископ Мечислав Мокшицький, який її очолював, а також були присутні гості з Польщі, представники генерального консульства Польщі у Львові, представники обласної Івано-Франківської ради, місцеві парафіяни.

Своїм свідченням про паломництво ділиться Оксана Мельник: "Хочу сказати, що «все сталося, як бажалося». Цього паломництва я чекала цілий рік, дуже чекала. Все було з опікою Матері Більшівецької, бо без неї ні я і ніхто не дїйшов би до мети. Як завжди йшла з якимись інтенціями, і думаю Матір Більшівецька їх вислухає. Бо так насправді, як йшла поза минулого року то одна із моїх інтенцій була вислухана, і я дуже щаслива. А так то все було з духовною підтримкою, зі співом та молитвами. Також, буду чекати із духовним збагаченням до наступного паломництва, щоб знову піти"!

Відпустовою Месою також розпочалася ХІІ Францисканська Зустріч Молоді організована братами францисканцями. На зустріч молоді зібралося майже 300 молодих людей з різних куточків України та священиків, монахів і монахинь з Польщі, Румунії, Аргентини, Болівії, Індії, волонтери з Польщі.

Зустріч тривала з 14-17 липня, за цей час молодь мала змогу брати участь в інтеграційних танцях під відкритим небом, насолодитися концертом гурту з парафії св. Антонія «S.Anto», брали участь у щоденній Літургії, молитвах прослави, а також вчилися прославляти Бога танцем. Кожний день був насичений свідоцтвами різних людей на тему віри та конференціями, які вели сестра Ліді з Індії та брат Павло. Після конференцій кожний мав змогу поділитися у своїй групі почутим і тим, що найбільше їх "торкнулося". Всі конференції вдало доповнювалися пантомімами.

Найбільш вражаючою була Хресна Дорога слідами с. Франциска та с. Клари, яка проходила вулицями Більшівців. На кожному стоянні нас чекали завдання, які ми повинні були виконати. На закінчення Хресної Дороги, дійшовши до храму, кожен міг підійти до хреста і віддати йому шану, помолитися.

Кульмінацією всієї зустрічі молоді була Меса о півночі, після якої кожен міг помолитися на нічній адорації Пресвятих Дарів, прославляючи Бога своєю присутністю та співом.Зустріч молоді закінчилася зранку – свідченнями, які учасники зустрічі пережили цими днями.

Автор: Ліля Пиндик