Четвер, 16 травня 2013 09:00

Таїнство Миропомазання – парафіяльне свято

У неділю, 12 травня під час Святої Меси п'ятдесят наших парафіян приступили до Таїнства Миропомазання. На урочистість прибув Єпископ Помічник Львівської Архідієцезії Леон Малий, котрого о. Настоятель Марек привітав при вході до костелу. Чернівецьке парафіяльне свято розділив також о. Едвард зі Сторожинця.

Розпочалась урочистість з представлення кандидатів, відновленням обітниць Хрещення та визнанням віри тих, хто буде миропомазаний. Єпископ простерши руки над головами усіх кандидатів, молився про дари Святого Духа. Серед радісного співу єпископ уділив помазання чола миром. «Прийми печать дару Святого Духа» - ці слова і Божа благодать, що криється за ними, дали миропомазаним, як справжнім свідкам Христа, особливу силу Святого Духа для поширення і захисту віри.

Миропомазання є особливим Таїнством, адже під час нього людина отримує дари мудрості, розуму, ради, мужності, знання, побожності та страху Божого. Вони необхідні для духовного зростання. Перед прийняттям таїнства, миропомазанні пройшли підготовку, тобто взяли участь в катехезах, під час яких о. Андрій Пеканець готував до прийняття Таїнства.

Переживаючи це свято відчуваєш як стаєш досконалішим і збагачуєшся особливою силою Святого Духа. Неймовірна атмосфера тривала від початку урочистості, дух молитви переповнював всіх присутніх, адже 50 парафіян готувались до таїнства, яке дозволяє відновити благодать святості, наповнює світлом Святого Духа, який змінює світ через людей.

Під кінець Євхаристії миряни, які прийняли Таїнство Миропомазання, виразили свою вдячність єпископу і священикам за приготування та уділення їм таїнства християнської зрілості.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на квітень 2024

Молімося, щоб у кожній культурі були визнані гідність жінок та їхня цінність і щоб було покладено край дискримінації, жертвами якої вони стали в різних частинах світу

   

Слово Боже  

"Пильнуйте й моліться, щоб не впасти в спокусу, бадьорий бо дух, але немічне тіло!"
Від Марка 14:38
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці