Версія для друку
П'ятниця, 30 березня 2012 23:59

День Святості Життя

В урочистість Благовіщення Господнього Церква святкує День Святості Життя. В цей день відзначаємо подію, яка є початком історії спасіння: Пречиста Діва Марія, відповідаючи на звістку архангела Гавриїла, що Вона стане Матір'ю Сина Божого, дала Свою покірну згоду.
В цей день в особливий спосіб ми споглядаємо не лише на своє життя, яке є великим даром Творця, але маємо добру нагоду, щоб подумати і подбати про життя найбільш беззахисних, зачатих, але ще ненароджених дітей, яким загрожує знищення.

Метою є захистити права зачатої людини і, перш за все, молитися, щоб день за днем в світі зменшувалася кількість абортів. В намірі дитини, якій загрожує аборт ми можемо скласти жертву Духовної Адопції (духовне усиновлення). Учасники «духовного усиновлення» беруть в молитовну опіку (заступництво) одне дитятко, про яке знає лише Бог, а мати якого має на думці зробити аборт. Вони кожного дня моляться в цьому наміренні спеціальну коротку молитву і один десяток Розарію. Молитва триває 9 місяців, тобто протягом цілої вагітності.
26 березня під час Служб Божих у нашій парафії урочисті обітниці Духовного всиновлення склали 80 парафіян.
Духовне усиновлення лікує глибокі духовні, внутрішні рани, спричинені гріхом аборту. Дозволяє матерям знайти віру у Боже Милосердя, яка приносить спокій у їхні серця. Як дуже конкретний, безкорисний дар (молитва, піст, жертви), допомагає, особливо молодим людям, загартовувати характер, боротись із егоїзмом, відкривати радість відповідального батьківства, даючи можливість бачити любов очима Бога. Вчить систематичної молитви і позитивних дій, поглиблюючи контакт із Богом. Може стати чинником відродження спільної молитви і любові у родині.
Ненароджені діти закликають до нашого сумління. Спробуйте врятувати від загибелі хоча б одне ненароджене дитя! Всиновіть його духовно. Щоб не допустити аборту, розкрийте над своїм підопічним "охоронну парасольку" гарячих молитов, невеликих жертв і любові до неї. Допоможіть бідолашній дитині та її матері, яка не знає, що творить. Сила вашої молитви примусить її змінити своє рішення. Моліться також за прозріння лікарів.