Вівторок, 07 січня 2020 21:40

Європейська Зустріч Молоді Taize

У Вроцлаві від 28 грудня 2019 року до 1 січня 2020 року відбулась Європейська Зустріч Молоді Taize. Розпочинаючи ці кількаденні зустрічі брат Алоїс, пріор спільноти Тезе, звернувся до молоді такими словами: "Вирушити в дорогу! Це заклик на сьогодні! Не дозволяймо розчаруванню заволодіти нами!" Ключовою фразою цих зустрічей, а також заголовком Пропозицій на 2020 рік стала думка: "Завжди в русі, ніколи не покидаючи дому." Пояснюючи брат Алоїс сказав: "Життя св.Урсули Ледуховської, полячки, громадянки Європи, яка випередила свій час, надихнуло мене. Саме так хтось охарактеризував її життя."

Молитви, роздуми, праця в групах була зосереджена саме на цю тему: Завжди в русі. Вірою ми відповідаємо на заклик вирушити в дорогу, пам'ятаючи, що завжди можна розпочати заново. Прикладом стали Авраам і Сара, які пізнали те, чого не змогли зрозуміти, залишившись вдома. Бог сам навчає слухати Його голос та відкриває несподівані можливості. Постійне повернення до спілкування з Богом дає нам велику свободу. Своєю любов'ю Бог хоче вивести нас з різних форм рабства. Відкриття того, що ми є невід'ємною частиною творіння робить наше життя більш людяним. Ісус був таким уважним до інших, бо мав міцний зв'язок з Богом. Слідуючи за Христом християни довіряють Богові. Довіра не дає їм потонути в байдужості, а допомагає відповідально сприймати реальність, бути відданими та солідарними з іншими.

Взяла у цій зустрічі і невелика група з Чернівців та Кам'янця-Подільського разом із сестрами Урсулянками. Прямуючи до Вроцлава затримались у Будапешті пізнаючи красу і історію цього міста. Дорога назад пролягала через місця, пов'язані із життям св..Йоана Павла ІІ, століття народження якого припадає у цьому році: Вадовіце, Кальварія Зебжидовська, Ченстохова.

Дякуємо, перед усім, Богу, що спонукав нас вирушити в цю дорогу, обдаровуючи своїми благодатями, а також усім, кого зустріли у цьому паломництві довіри на землі.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"І хто не візьме свого хреста, і не піде за Мною слідом, той Мене недостойний."
Від Матея 10:38
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   

Від Львівської Архідієцезії

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці