Вівторок, 04 червня 2019 10:31

Паломництво до Румунії

Група парафіян Воздвиження Всечесного Хреста на чолі з настоятелем Базиліки Воздвиження Всечесного Хреста о.Анатолієм разом із Сестрами Урсулянками (с.Іриною, с.Анною, с.Юлією та с.Евою) 1 червня вирушила у паломництво на зустріч із Головою нашої Католицької Церкви Франциском до Румунії, де Папа прибув із пастирським візитом. Наша дорога була скерована в Ясси, де відбувалася зустріч Святішого Отця з родинами та молоддю. Години очікування та сама зустріч була сповнена ентузіазмом і радістю, захопленням від того, що ми є частинкою великої Вселенської Церкви.

Папа Франциск під час зустрічі закликав молитися за те, щоб вчитися прямувати вперед разом. Заохочував молодь ніколи не забувати про все цінне, чого вони навчилися в сім'ї, бути вдячними за щедрість, мужність і безкорисливість «домашньої віри», яка є непомітною, але яка крок за кроком будує Царство Небесне. Папа також зазначив,що віра – це дар, який живить глибоку впевненість у тому, що ми – улюблені Божі діти. «Ми є частиною одні одних, і наше особисте щастя полягає в тому, аби вчиняти щасливими інших людей. Все інше – це казки». Наступник святого Петра погодився з тим, що існують чималі труднощі, але наголосив, що необхідно пам'ятати про те, що віра «дарує нам одну з найбільших провокацій», бо допомагає проявити все найкраще, що є в кожній людині. Господь дарує кожному з нас покликання, «провокуючи» нас відкрити наші таланти й здібності та використовувати для служіння ближнім. Віра передається не тільки словами, але й жестами, ніжністю, переданих нашими матерями й бабусями, всім тим, чого ми навчилися вдома, в простоті й великодушності.

Цитуючи послання з нагоди Всесвітнього дня суспільних комунікацій 2018 року, Святіший Отець звернувся до присутніх з наступним закликом: «Там, де є багато галасу, вміймо слухати; де є замішання, надихаймо гармонію; де панує двозначність, вміймо вносити ясність; серед сенсаційності, швидких повідомлень і новин, дбаймо про цілісність інших; серед агресивності, надаваймо перевагу мирові; серед фальші, несімо правду; в усьому надаваймо перевагу відкритості, щоб відчувати, що ми є дітьми й братами».

На завершення папа Франциск сказав: "Ви – жива й квітуча спільнота, повна надії, яку можемо дарувати Марії. Їй жертвуємо майбутнє молоді, сімей і Церкви."

Після зустрічі ми скерувалися на нічліг в польське село у Румунії Нови Солонец, де наступного дня взяли участь у Літургії і зустрілись з парафіянами. Повертаючись до дому мали змогу милуватися чудовими краєвидами та історичним і культурним надбанням цього регіону відвідуючи жіночий монастир в Сучевиці та чоловічий в Путні.

Дякуємо Богу за цей час, за можливість досвідчувати Його любов в кожній хвилині свого життя.

   

Святі Меси  

Нд - 9.00 (пол), 11.00 (укр),
13.00 (укр), 18.00 (укр)
Пн - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Вт - 9.00 (пол) 
Ср - 9.00 (пол)
Чт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Пт - 9.00 (пол), 18.00 (укр)
Сб - 9.00 (пол), 18.00 (укр)

   

Молитовні наміри  

Молитовний намір Папи на березень 2024

Молімося, щоб ті, хто у різних частинах світу ризикує життям за Євангеліє, надихали Церкву своєю відвагою та своїм місійним запалом

   

Слово Боже  

"Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі."
Від Матея 7:21
   

Читайте, слухайте  

ewtn ua

   

Ми у Facebook  

   

Від КРЕДО

   
© Парафія Воздвиження Всечесного Хреста Римсько-Католицької Церкви в Україні. м.Чернівці